Stránky

Proč už si příště nezaplatím Avast

Milí, koupil jsem si Avast. Koupil - nepoužívám verzi free, zaplatil jsem za produkt cca před půl rokem.

Předevčírem jsem aktualizoval a co nevidím... firma Avast software se přiřadila k podsouvačům, kteří nabízejí instalace toolbarů a dalšího harampádí, které člověka nezajímá. Připojil se k produktům jako RealPlayer-zadarmo, FlashPlayer-zadarmo, IrfanView-zadarmo. Co víc, Avast nacpal předškrtuný požadavek o instalaci Google Chrome a jeho nastavení za výchozí prohlížeč do aktualizace programu!

Nějak takhle akorát česky (já si neudělal screenshot - ňouma, tenhle je z webu securitygarden.blogspot.cz ):

Aktualizace antiviru je věc, kterou by měli sami provádět i nezkušení uživatelé, věc se kterou se nečeká na známého šikulu, co takový běžný franta uživatel udělá? Podle pokynů prokliká dál, dál, OK... Pak kouká, že mu nenabíhá "jeho internet". :-\ To je podraz na uživatele. (tečka) Příště se bude bát dělat aktualizaci sám, protože se mu to minule "celý rozhodilo".

Avast nabízí Chrome v instalaci od roku 2009, ale políčka byla v základu zašrtnuta na "Nechci instalovat" - malý, ale významný rozdíl.

Po instalaci aktualizace se zároveň pustí Chrome (já ho v kompu mám) a nutí mi instalaci addonu. :-\

Nelíbí se mi, jak se mi produkt co platím snaží vnutit další balast. Není to fér. A tuplem to není fér u antiviru - resp. kompletního bezpečnostního řešení, které by mělo být mnohem serióznější a odolat vidině dýška od googlu. (Dýško je prý teď vyšší, pokud dojde k instalaci, proto asi ta předzaškrtnutá pole.)

Tákže Avast u mě končí... jsem zvědavej, jestli se jim tohle vyplatilo... na netu je celkem slyšet, že nejsem jediný. A počítám, že na netu je slyšet ten typ lidí, kteří občas radí ostatním co vybrat za antivir nebo kupují antiviry do firem.

Tip na závěr: Milý Avaste, nabídku chrome vraž jen do instalace Free verze. Nikdy ji nedávej do aktualizace a do placených verzí, tam nemá co dělat.

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy