Stránky

Otestujte svého psa na nemoci z klíšťat!

Naše pséčka Cirinka je nemocná... před 14ti dny začala kulhat a teď už víme, že je nemocná. Má anaplazmózu… velmi častou (a často nediagnostikovanou!) psí nemoc, kterou přenáší klíšťata (prý jedno z tří), není proti ní efektivní prevence, nemá viditelné symptomy a může zničit klouby… doufám, že jsem Vás vystrašil.

Pokud Váš pes kulhá, nespokojte se jen s rentgenem a nechte si ho vyšetřit i na boreliózu a anaplazmózu! Naše Ciri teď bude chodit pravidelně, abysme případnou nemoc vždycky podchytili v co nejranějším stádiu a minimalizovali šanci že si při sportu zmrví kouby, protože nevíme, že jí něco je. Těch pár stovek za vyšetření (odběr krve a rozbor) za to stojí.

Rád bych poděkoval panu veterináři Johanidesovi, který nás na tuto možnost upozornil, udělal k rentgenu i testy a choval se po všech stránkách profesionálně. (Krom toho investoval do techniky, takže testy krve zvládne udělat za 30 minut.)

Fotka je od Páji a není ilustrační :D

Aktuálně medikujem a dopřáváme Cirdě klid na lůžku. Ciri hodně pije, hodně funí, ale jinak je v dobré náladě a vůbec nechápe pročpak nechodí na dlouhé procházky a necvičí nalézání na klín, obíhání, agility, dogfrisbí… Za pár týdnů snad zjistíme jestli se vazy srostly a stáhly klouby do původního postavení, uděláme nějakou kontrolu a vymyslíme další plán. Pokud nebude zdravá, tak jí Pája vymyslí další aktivity - nějaké nové zkoušky poslušnosti, pasení, logické hádanky a já bych ji mohl taky něco naučit... třeba zapnout mi počítač, když přijdu domů nebo vytřepat prach z prostěradla :-D

Štítky

Profily

Další odkazy