Stránky

Tak mám nový foťák

Milí,

po téměř třech týdnech bez fotoaparátku jsem konečně našel náhradu za předčasně douslouživšího Wulfrica.

Koupil jsem starší, použitou zrcadlovku Nikon D200, je to kousek +- ze stejné doby jako byl Wulfric (byl stažen před pěti lety), ale vyšší verze: má magnesiové tělo utěsněné proti vlhku, sériové snímání, víc všelijakého nastavení a tak. Srovnání už udělal Ken Rockwell.

Proč jsem nechtěl novější poloprofi foťák? Ve hře byla D300 a D7000 - obě novější a lepší, ale taky 2x-3x dražší :-/ A vzhledem k mému stěhování se mi nechtělo moc vyčerpávat fondy a nebo ochotné kamarády. Upgrade technické základy přijde, ale až se mi to bude hodit... teď by mě to akorát znervóznělo.

Proč ne novější levnější? Modely D3000 a D5000 by asi posloužily.. ale má pevná 50ka by neostřila a hlavně: nemají horní display a na to bych si zvykal těžko.

Nevýhody D200ky

Má stejný čip jako D80 (jen rychlejší), takže bude šumět při vyšších ISO. Má velkou spotřebu baterie - ale dostal jsem k ní dvě náhradní. Je na CF karty, oproti D80ce, která byla na SD... takže jsem musel investovat pár stovek navíc do nové karty (no investovat... však to znáte).

Takže Dan to zase rozjíždí! Snad už brzičko se zase budou průběžně dařit nějaké fotky.

UPDATE: Perlička... když byl nový stál 50 000 Kč.

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy