Stránky

Rušení účtů: Fayn (voip operátor) - Jsou ve Fayn zloději nebo se tak jen chovají?

Milí, rozhodl jsem se udělat si pořádek a porušit hromadu účtů, které nepoužívám. Napíšu o tom článek.
Ale zatím jsem narazil na dva soky, kteří si zaslouží vlastní článek Seznam.cz a Fayn.

Začnu Fayn. Fayn je brněnská společnost, která se zabývá voip telefonií a nově snad i přeprodává GSM.

Psal jsem jim, že chci zrušit účet... odepsali že ok, ať napíšu na mail info@fayn.cz.
Napsal jsem na info@fayn.cz - odpověděli druhý den, že jsem jim nic neposlal. Tak jsem to zkusil znovu, a do přílohy přiložil původní mail (tedy s tou minulou žádostí), opět mi psali, že jsem nic neposlal, ale že jestli chci zrušit účet, musím uhradit záporný kredit (!).... Záporný kredit??

Můj první mail:

Druhý mail:

Tak si to slečna nějak domyslela a musím prý zaplatit "minusovou položku kreditu"... snímek z jejich webu:

Když jsem se ptal slečny telefonicky, japato že mají mínusový kredit (podle mě to popírá myšlenku kreditu) a jestli jim není blbé účtovat za zablokované služby... řekla mi, že jsem klidně mohl dál telefonovat, protože služby nezablokovali a účtovali do mínusu. Paráda ne? :D // Kdybyste viděli jak jsem byl vytočenej už. Navíc si mě slečna nebyla ochotná dohledat podle jména... že tam prý má Doležalů moc - by mě zajímalo kolik se jich jmenuje "Jan Daniel Doležal". Navíc mi pár minut předtím psala mailem hodnotu mého minusového kreditu.

Aktuální stav: Nahrál jsem 500 Kč, abych mohl změnit tarif na tarif bez paušálu. Pak požádám znovu o zrušení účtu a samozřejmě vrácení zbytku částky. (Proč nahrávám 500? Protože pro změnu tarifu je třeba nahrát alespoň 250Kč a jejich platební brána umožňuje jen 200Kč a 500Kč. Kdo kdy viděl roletku na výběr částky při platbě kartou?!)

Fayn nebrat!

Update 25. září Dnes mě odepsali na žádost o zrušení účtu s tím, že nemám nárok na vrácení kreditu, který ve skutečnosti není kreditem. Ve VOP jsem to zatím nenašel, ale jistě mi s tím pomůžou.

Update 3. října Tak máme odpověď na otázku na základně kterého bodu VOP mi nechtějí (nebo chudáčci vlastně nemůžou) vrátit nevyužitý kredit:

Bod 11.11 VOP: „Veškeré úhrady na Služby, zálohy, jistiny a přeplatky může Poskytovatel použít na úhradu všech existujících nedoplatků ve vyúčtováních Účastníka evidovaných Poskytovatelem ke dni úhrady, a to i mezi jednotlivými Objednávkami na různé Typy Služeb.“ - správně tušíte, že to souvislost nemá žádnou.. :-) Z mých 500 nahraných se na úhradu minusového kreditu za nepoužívání služeb, které měly být blokovány použilo cca 160 Kč.

Takže jsem znovu požádal o zrušení účtu a vrácení kreditu... s tím, že tento bod se na mě nevztahuje... ať zkusí jinačí číslo. A zkusila.

Všimněte si nějaké citace ohledně Smluvní pokuty... o kterou se v mém případě vůbec ani zdaleka nejednalo. VOP společnosti Fayn navíc žádný bod 9.11 nemají. No, asi tušíte jak jsem byl už zpruzen... taková křivda.. tákže:

Dobrý den,

Ve Vašich VOP žádný bod 9.11 není (viz. http://www.fayn.cz/dokumenty/ostatni/VOP-20130812.pdf str. 5 - řada 9 končí bodem 9.3.3.

Nehodlám kredit nijak čerpat a nehodlám jakkoli dále využívat Vaše služby. Protože můj čas je drahý a komunikace s Vámi poněkud obtížná (hlavně proto, že nejspíš neumíte číst -nebo psát- čísla, nebo proto, že nedokážete otevírat emaily) prosil bych o poslední a finální vyjádření podle jakého odu mi hodláte vzít (nebo ukrást, to záleží na interpretaci) těch zbylých 330 Kč kreditu a zároveň - zda jste mi předtím učtovali paušál za zablokované služby nebo jste nezablokovali služby i když to podle Často kladených otázek máte udělat.

Zároveň bych Vás uporoznil, že pokud se rozhodnete dále blokovat mé peníze, na které nemáte žádný nárok, podám stížnosti na některé adekvátní instituce (a začnu na těch, které mají v názvu slovo spotřebitel).

Věřím v to, že i je bude zajímat jak volně (velmi volně, když se necítíte vázani ani čísly odstavců) zacházíte se svými VOP a podmínkami služby uvedenými na webu.

Takže naposled: Jakým právem tvrdíte, že je nahraný kredit nevratný?

Pokud se sama necítíte na takové rozhodnutí, tak Váš šéf bude jistě rád, když to s ním zkonzultujete, třeba Vám alespoň pomůže najít body ve Vašich VOP, na které jsem odkazoval v minulém emailu.

Doležal

Ano ano, tak nasraného mě většina lidí nezná - naštěstí. Očekával jsem samozřejmě vyčerpávající odpoveď na své otázky a omluvu.. a ejhle:

No omluva to právě není, neodečtou mi 5 korun za bankovní převod... juch!

Dobrý den pane Honku,

bod 19.11: "V případech, uvedených v těchto Všeobecných podmínkách, kdy má Poskytovatel nárok na smluvní pokutu, má Poskytovatel mimo smluvní pokutu také nárok na náhradu škody, která mu z jednání Účastníka vznikne." se na mě také nevstahuje, protože nárok na smluvní pokutu nevznikl.

Ale nebudeme se o tom už bavit, já si už svůj názor na Vaše společnost dávno udělal.

Budu tedy vyčkávat na navrácení kreditu a s tím související zrušení účtu (tento email stále píši z uživatelské sekce vašeho webu).

Doležal

Takže rekapitulace:

  • Společnost Fayn, účtuje kredit i do mínusu, neblokuje služby když má blokovat, neupozorní, že služby jsou/nejsou blokované.
  • Společnost Fayn neumí číst emaily.
  • Společnost Fayn neumí číst své vlastní podmínky (ani opisovat čísla odstavců) a spoléhá na to, že to nedokáže nikdo jiný, proto se neštítí zadržovat peníze, na které nemá nárok.
  • Já jsem dokázal splatit mínusový kredit, pohádat se a konečně požádat o zrušení účtu za cca 10 dní.

Výrazně doporučuji vyhnout se společnosti Fayn velkou oklikou, protože jejich praktiky jsou velmi podobné, skoro k nerozeznání od praktik, které by používali zloději, prachanti a čuráci. Společnost Fayn si vydobyla čestné místečko v mém idiot-listu společností a osob, se kterými nebudu nikdy spolupracovat.

Pac a pusu a nebojte se!

Update 10. října 2013 dnes mi došel kredit zpět. Tradá!

Anděla 24. září 2015 10:57
Mám dobíjecí kartu, tarif, který má mít 0,- Kč předplatné, člověk by předpokládal, že nabiju kartu, provolám, kolik provolám a až kredit vyčerpám, nabiju znovu. Omyl, pokud neprovolám 30 minut Fayn si stáhne 49,- Kč i za to, co jsem neprovolala. Samozřejmě o tomto není v základních info ani zmínka.

Jak přidat komentář?

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy