Stránky

Proč FIO nebude banka pro mě.

Milí, rozjíždím malé podnikání, chci si založit druhý bankovní účet, abych v tom měl větší pořádek a nemusel importovat do účetnictví záznamy z hlavního bankovního účtu, které s podnikáním nesouvisí.

Má volba č. 1 padla na Fio banku.. poměrně zavedenou firmu, v českém vlastnictví, která navíc nechce poplatky a má tři pobočky v Brně. Krom toho její internetové bankovnictví je prý dosti kvalitní, mají jakési API, mají systém na investice do akcií atd.

První pokus

Pro živnostníky nenabízí možnost sjednání online (přestože píší, že údaje o živnosti si stáhnou sami), tákže pěšky.

Tak jsem šel včera kolem 9. ráno na pobočku na Nových Sadech. Mají tam tři přepážky, jedna z toho je pokladna. Obě bývající byly obsazené nějakými hovornými pány a předemnou byly dva lidé... Když jsem přišel nikdo neřekl ani bů, rezervační (lístečkový) systém nemají, takže jsem jen seděl a počítal jak dlouho to může trvat, pokud si oba přišli vyřídit účet nebo probrat možnosti financování bydlení... přece nebudou chodit kvůli maličkosti, to by vyřídili přes net nebo telefonicky.

No kdo mě znáte tušíte... vydržel jsem 10 minut a pak trochu nasupeně odešel... zase ani bů.

Druhý pokus

No zkusím jinou pobočku, třeba bude větší a nebo tam budou mít dokonce rezervační systém. Šel jsem kolem 3. hodiny na Joštovu. Stejný případ, jen přibyly dvě přepážky na investice a jedna z přepážek pro bankovní služby nebyla obsazená... Předemnou byly 4 lidi. Oukej... dal jsem 15 minut a odešel 3. v řadě.. ušetřil jsem si tak 15-90 minut svého života.

Třetí pokus

Zavolám jim, oni si to předchystají nebo mě aspoň pozvou na konkrétní hodinu, tak to určitě dělaj všichni a jen já byl včera idiot. Volal jsem po deváté na pobočku na Nových Sadech... nikdo nebral, automat mi do telefonu převykládal kde najdu kontakty (jako bych si je tam předtím nenašel!) a kde můžu poslat email!

No nakonci mi dovolil máčknout jedničku, že prej mi zavolaj zpět. A taky jo... zhruba za tři hodinky mi volají jako na zavolanou. Objednat se nejde, berou to postupně, a zrovna oni na Nových Sadech prý mají volněji - mou zkušenost ze včera přešel opakováním stejných vět. Ještě jsem se optimisticky zeptal, jestli třeba ta třetí brněnská pobočka nemá ten systém s lístečky... nemá.

Tak jsem pánovi vysvětlil, že takovýhle chaos není pro mě a čekat neurčitou dobu mezi 0-120 minutami mi přijde poněkud nešťastné. On mi ještě jednou zopakoval své tři věty a já se rozloučil. (Jestli on ten automat nebyl lepší.)

FÍÍJO!

No tákže, na FIO prdím. Ať si rozmyslí co chtějí. Třeba u Sberbank taky nemají rezervace, ale můžu se objednat a i když jsem to neudělal tak po chvíli, co jsem postával se mě někdo vždycky alespoň zeptal na co čekám a co bych si přál.. obvykle přidali o odhadovanou dobu, na jak dlouho to vidí.

BTW: Kamarádka psala, že prý jsou velmi příjemní... no ale to já holt nezjistím.
BTW2: A to já jsem ještě v pohodě, ale už vidím produktnívního top manažera jak tam někde sedí nebo freelacera co bere 1500 na hodinu, jak se zadarmo nudí v modré sesli.

Štítky

Profily

Další odkazy