Stránky

Nemůžu bez tebe žít

Minule jsem se opřel do citové investice, dneska se kouknu na další terminus technikus.

„Nemůžu bez tebe žít.“

Tohle je opravdu okaté. Mít ženu co by beze mě nemohla žít, rozhodně bych to po ní chtěl písemně a nejlépe s potvrzením od doktora. Jaké odloučení časově a místně ještě dokáže vydržet a podobně. Zároveň bych od ní požadoval reverz, nerad bych byl podezřelý z úkladné vraždy, resp. nerad bych za ni byl odsouzen. Myslíte, že pojišťovny už takovouhle lásku, kterou nelze přežít, započítávají do pojistných rizik?

„Když mě opustíš, začnou mi uhnívat kořínky, tvrdnout polštářky a rozpouštět se vejčité váčky!“ (Vejčité váčky jsou v uchu.)

Ale vážněji: pokud někdo říká, že bez tebe nemůže žít je to lhář, buď lže jen tobě a nebo lže i sobě. Jestli nelže, pak je psychicky v nepořádku a to je asi ještě horší. Ze vztahu musí jít vystoupit, aby mohl být dobrý. (to zní jako moudro, dám to kurzívou) Ze vztahu musí jít vystoupit, aby mohl být dobrý.

Správně to má zkrátka být: „Já bych bez tebe mohl žít, ale proč bychom to měli dělat?“ Proč bychom se měli vyhýbat něčemu, co je pro oba dobré a co může být ještě lepší?

Tak zas příště…

Verunka 30. srpna 2012 22:06
Zase moc přemýšlíš. :D Prý potvrzení od doktora. :D Já už vlastně ani nevím, co brát vážně, co tě jenom napadá a o čem vážně přemýšlíš a nebo co z toho jsi doopravdy ty, ale jedno vím jistě. Pokud někoho miluješ, tak bez něj doopravdy nedokážeš žít a pokud tento pocit nemáš, tak je někde chyba…
Jan Daniel 31. srpna 2012 7:20
Chyba.. hmm a ty bys chtěla aby tě tak miloval, že by bez tebe nemohl žít? Nemyslím to obrazně… ale doslova, že by nemohl žít kvalitní život? co kdyby ta láska nebyla obousměrná ( :-) ), to by pak bylo vysloveně zabití z nedbalosti… Zatím (dokud nezměním názor) mám za to, že láska je různá (pestrá?) a je i taková ta méně vášnivá a divoká, ve které si Romeo nebodne nůž do srdce, když najde Julii spící v kobce. Cimrmani: „Pokrok je jako řeka…“ kdyby láska byla jako různé řeky… tak je určitě i taková co člověka semele o šutry, ale voda na ní zkrátka sviští… a pak taková ta na které se staví mlýny nebo na kterých se splavovaly klády. Jinak Verunko, dík za komentáře… že sis vzpomněla.

Jak přidat komentář?

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy