Stránky

Jak šifrovat soubor před nahráním na uložto.cz

Milí, na internet unikl seznam dobrovolných hasičů. Je to trapas, ale není to nic divného. Soubor byl nejspíš příliš velký na odeslání emailem:

A tak se uživatel rozhodl použít sdílecí server... a udělal úplně správně. Jen s jednou malou chybičkou: soubor nezašifroval.

Kudy tedy do toho?

Mě se líbí AxCrypt, jde o program, který se integruje do Windows a pak můžete šifrovat stejně jednoduše, jako děláte archivy (zipy) - přes druhé myšítko.

Jak to tedy mělo být správně?


Uživatel sepíše dokument, chce ho odeslt kolegovi, ale zjistí, že mailu se nechce, tak ho zašifruje, nahraje na uložto, uschovnu, czshare, edisk, minus nebo na web, brnkne nebo pošle smskou heslo a mailem odkaz na soubor. Po stažení soubor odmázne - zbytečné nechat to válet na netu zbytečně dlouho.

Tak by dosáhl poměrně rozumného poměru námaha/bezpečnost, ale samozřejmě pokud někdo pracuje pravidleně z tolika osobními údaji hodilo by se mít stanovená nějaká úpravidla: bezpečnostní politiku, která by stanovila např. širování disku, způsob záloh, jakým způsobem je možné data vydat, pravidla skartace a podobně.

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy