Stránky

Jak nezobrazovat mail a chránit se proti spamu

Je dobré nepsat svou adresu na každý patník po celém internetu.

Občas je ale potřeba nechat návštěvníky vašeho webu, napsat vám mail. Pak ale může vaši adresu najít stroj (tzv. bot), který vám pak bude posílat všelijaké lákavé nabídky zbohatnutí nebo zvětšení penisu.

Jak teda umožnit napsat vám mail, ale ztížit práci botům?

Praktik je celá řada, ale dvě jsou snadné a osvědčili se. Nejlepší je asi udělat si kontaktní formulář, jaký mám třeba já. Ale to může být pro někoho obtížné.. a není možné ho umístit všude. Mnohem praktičtější je obrázek vašeho mailu. Takový obrázek stroj nepřečte (přečetl by, ale neví, že tam má hledat mail), ale většina lidí ano. Obrázek si můžete udělat sami, třeba v gimpu a nahrát někam na net, třeba imageshack a pak už jen vesele zveřejňovat obrázek.

Druhá a možná snazší možnost je zaregistrovat se na hidentity.org, a tam si sestavit běhací obrázek: Obrázek za vás vygeneruje webovka a kdykoli např. změníte ICQ, potom se kontakt změní i na všech místech, kde jste obrázek použili (pouze pokud vkládáte do webu obrázek umístěný přímo na serveru hidentity, na kopie to samozřejmě nefunguje).

Tak hodně kreativity při tvoření vizitek a míň spamu!

Martin_Kostka 17. června 2011 10:03
Ahoj Dane, Za dobry zpusob rovnez povazuju site www.bouncr.com - funguje to tak, ze si zalozil alias, ktery skryje tvoji pravou adresu. Pouzivas pouze jej. Pokud zacne chodit prilis mnoho spamu, zmenis alias na novy.
dan 17. června 2011 10:42
No jasan, ale není měnění aliasu stejně nepříjemné jako měnění běžné mailové adresy?

Jak přidat komentář?

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy