Stránky

Fotky: Water dogs contest - Heroltice 2012

Psi skákající do vody mě opět ujistili v tom, že není focení jako focení :-) Každá disciplína, každé kulisy nebo objekt je potřeba nastudovat zvlášť - jasně, některé dovednosti se využijí všude a na place to pak jde rychleji, ale myslím, že nikdo nepodá dobrý výkon v prostředí, které nezná.

Takže technicky: největší potíž byla jako vždy s ostřením.. moje sada nestíhá ostřit běžícího psa, pokud jde přímo ke mě. Navíc nevím kam skočí, takže předostřit si není možné. Druhá potíž je samozřejmě načasování. Zatím nemám stroj s kulometem (chápej: velmi rychlým sekvenčním snímáním), takže mám jednu fotku na jeden skok. Klasika teda byli psi těsně před dopadem, nebo tak, že jim byl vidět jen čumák z vody :D Na druhou stranu jsem byl zvýhodněný oproti ostatním, protože mám polarizační filtr, který ruší odlesky slunce od vodní hladiny.

Divácky: Letos jsme ani nebyli na první kategorii - dog divingu, nezdá se nám to divácky zajímavé a pro fotografa taky nic moc. Zas jim docházelo jídlo - párky v rohlíku mi nabídli s chlebem. Za pozitiva: měli dost točeného nealka - grenu, malinovku.

A na závěr fotky:

Pro srovnání fotky z loňska od Ondry Uhlíře.

Ondra 17. září 2012 14:32
Pro srovnání? Wtf? :)
Jan Daniel 17. září 2012 15:22
Srovnání jak se jinačí fotograf vypořádal se stejným úkolem. :-) Nebo jsem něco přehlédl?
Ondra 18. září 2012 11:18
Jiné podmínky, jiné vybavení… to asi moc nelze srovnávat.

Jak přidat komentář?

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy