Stránky

Co nemusíte dělat na vlastních webovkách

Většina mých kamarádů má nějaké webovky nebo online galerii, skoro všichni mají svoje profily na FB nebo g+ nebo linkedIn…

Hodně z toho je hostované: blog na bloggeru, web na pise.cz, galerie na rajčeti nebo picasawebu… ti se tak trochu nechávají vláčet provozovateli, majiteli, mají prostor na webu půjčený a doufaj, že množství reklam nebo nepříjemností nepřeteče.

Ale někteří z nás si dali tu práci a udělali si vlastní webovky, třeba v něčem horší, třeba za trochu peněz. V čem ale vlastní web vyniká je kontrola, možnost ovládnout ho. (viz Výhody vlastní domény)

Já nemám rád reklamy na cizí firmy (obzvlášť když jezdí, blikají nebo hrají), Paroubka a Fischera, captcha obrázky a jezdící text a tak tu ani jedno z toho nemám.

Nemám rád google +1 tlačidlo (dneska jsem zkoumal ten bordel, co to zanese na webovku je aby to vykreslilo čudlík a málem jsem plakal) a tak ho tady zkrátka nemám.

Milí odkaz - ano tak jednoduchá věc jako je odkaz - to je to důležité na webu a pak to, co na ten web přinesete sami, vaše fotky, básniky, kód, eseje, ne lajkovací čudlíky, sledovací javascripty, fonty z googlu…

Pokud děláte firemní stránky a celý výkonný výbor vaší akciovky se rozhodl, že nezbytně potřebuje google +1 čudlík, tak jim ho tam dejte, proč bysme ale měli kryplit svoje vlastní stránky? Opravdu je google plus čudl taková konkurenční výhoda, abysme si zpomalili web a nechali své čtenáře i sebe sledovat?

Nedávno jsem četl web R. M. Stallmana, významného programátora (možná nejdůležitějšího) a vůbec mi nevadilo, že není nastylovaný (nebude to proto, že by to RMS nezvlád :D )

Ano ano, je to takový výkřik, podle ankety z FB připravuju článek o jednoduchém šifrování a úvodu do vaření s danem :D Každopádně: zamyslete se nad tím proč a co máte na webu a komu tím prospějete.

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy