Stránky

Čím nejlépe sledovat jestli webovky jedou?

Starám se lidem o weby v utio a sám jich pár mám i pro sebe a tak mimo jiné řeším to, abych se o tom, že mi weby nejedou dozvěděl dřív než se to dozví klient nebo než odejde hodně čtenářů a potencionálních zákazníků.

Zkoušel jsem vlastní řešení, nagios, zabbix, ale o to všechno se člověk musí starat a třeba zabbix mi častěj hlásil nějaké svoje bolístky než problémy s weby.

Chtěl jsem:

  • něco nerozbitného, co mi práci nepřidá
  • něco levně nebo zadarmo
  • něco kam můžu snadno přidávat nové weby a všechny je uvidím v jednom dashboardu
  • něco co mi pošle email a nebo HipChat zprávu
  • ale nebude posílat kvanta falešných poplachů

Skončil jsem u StatusCake, hlavně proto že není nesmyslně drahý, vlastně mě stačí varianta zadarmo. Některé jiné služby mají omezení na počet sledovaných webů a jiné maj zase do X webů zadarmo, ale od X už drahý jak sviň. StatusCake má placený za zhruba 500 měsíčně, no nekoupím si ho, dokud nebudu sledovat dost klientských webů, abych tu platbu rozložil.

Takhle pěkně to vypadá:

a jednou týdně mi přijde pozitivní report:

Tenhle článek píšu, protože StatusCake je fajn služba i pro lidi, kteří maj svůj malý webík a těm bez dalších poplatků hodně pomůže. Ale z autorské lenosti mě vytrhlo to, že zahájili affiliate program :-) takže když se zaregistrujete na StatusCake zadarmo přes tenhle můj link na StatusCake vyděláte mi malý peníz, ale za to vyslechnu vaše komentáře a případně napíšu nějaké pokračování tohodle článku nebo opravdový návod.

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy