Stránky

Brno blokuje?

Nešlo si nevšimnout upoutávek na pochod sympatizantů s neonacismem - pardon, vlastně na blokádu. Podle mě blokáda a související veřejně společenský poprask způsobí více škody než samotný pochod nácků.

Japato?

Co by se stalo kdyby Brno neblokovalo?

O akci by skoro nikdo nevěděl.

Na samotné "oslavy" 1. máje, pořádané jakýmisi pofidérními pravicovými uskupeními, mnoho plakátů nevidím.

Sešlo by se pár lidi a vyřvávali by na ulici.

To je IMHO součást demokracie. Na akci s tak dobrou (anti)propagací, však dojede mnohem více lidí.

Pár pitomců se rozhodne ničit majetek a napadat veřejnost.

To svědčí o jejich kvalitách, ale od toho máme policii, proto se takové pochody hlásí, aby měla policie čas se připravit. Myslím, že navíc díky Nenásilné blokádě, přijde na pomoc blokované straně i mnohem více nasvalených ňoumů, kteří se nejvíc těší právě na střety s policií nebo s kýmkoli jiným (čím slabší a méně násilný, tím lépe).

Ohlídat dodržování zákonů má policie, v případě pochodu nácků, když nejsou žádné okaté střety zájmů (jako např. na Šumavě) a navíc vše bedlivě sledují média, není třeba aby se vyjadřovali politici ani angažovaly občanské iniciativy.

Co by se stalo, kdyby Brno neblokovalo?

Večer bychom se podívali na Nově na tradiční černou kroniku a pár vypečených záběrů vodních děl. Nic víc.

EDIT z 1. dubna

Předseda Zelených podpořil nelegální blokádu akce, kterou výslovně povolil Krajský soud. - ok proč ne, borec si asi myslí, že je v pořádku se povyšovat nad českou justici - ideální vlastnost vrcholového politika. Určo je budu znova volit! Júpi.

I zelení budou blokovat Brno ! Přidejte se ! (zdroj: oficiální FB SZ)

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy