Stránky

Lidé přirozeně

Takový malý souhrn myšlenek ohledně jednoho promýšleného projektu, abych je nemusel říkat každému zvlášť a zároveň si je připomněl, až budu potřebovat.

Lidé jsou všichni přibližně stejní. Přesto, že jsme ušli kus směrem k vzájemné toleranci a pochopení, pořád se škatulkujeme, nálepkujeme. Zcela zřejmé to je při prvním setkání s někým neznámým - omrknem oblečení, chůzi, postoj, prostředí a situaci a samozřejmě náš vztah k němu (chci já něco po něm, on po mě) - podle toho si vytvoříme v hlavě profil a pak až sestoupíme do vod vzájemné interakce.

--skok--

Lidi často přemýšlejí, co tenhle člověk asi dělá, co si myslí, jak vypadá nahý? Co o něm nevím a měl bych?

--skok--

Před nějakou neurčitou nevzdálenou dobou vznikl mikroweb Naked-people.de, který se zabývá stejnojmenným projektem. Snaží se ukázat lidi, lidské bytosti, oproštěné od jejich sociálního postavení. Resp. uvnitř škatulky a bez škatulky. Je zajímavý tím, že se vzdává části umělěckých ambicí ve prospěch sociálního dopadu.

A dál?

Mě baví myšlenka ukázat tělo, jako přirozené, odkopat se z šablonek (ženské oblé, pánské silné, těhulky něžné) a zkrátka ho vyfotit. Zároveň mám pár úprav (chápej vylepšení) původního konceptu.. takže by měl fungovat lépe a být o trochu zábavnější.

Omezení

Pokud jste mrkli na originál Naked-people tak asi chápete, že model nemůže být zdecentněný/zumělečtěný ani k nepoznání, musí to být člověk tak, jak narostl. Na druhou stranu vím, že není úplně bez rizika zveřejnit své odhalené fotografie (jako není bez rizika publikovat politické názory, sdílet vztah na FB nebo si fotit erotické fotky na mobil), proto mám zatím zájem jen o modely, kteří už v minulosti publikovali nahé fotografie.

Koho tedy hledám a k čemu?

Hledám lidi, které zaujme tenhle koncept a láká je účast v podobném "sociálně-vizuálním" projektu. Muže/ženy, kteří už mají zveřejněné nahé fotografie - všeho věku. Focení by probíhalo v pronajatém ateliéru. Možné formy spolupráce:

  • Zaplatím ateliér a odměnu modelovi.
  • Zaplatím ateliér na delší dobu a zbytek času nafotíme věci pro model. Tzn. přihodím svoje služby a atelier zdarma.
  • … další by mě asi napadly.

Neživím se focením, spíš naopak… focení mi odtrhává jídlo od úst :D Každopádně jsem připravený dát modelu finanční odměnu, která by pokryla cestu, domlouvání a ochotu. Nejsem ale schopný (ani ochotný) dávat nějaké vysoké částky… zkrátka pokud si chcete nahotou vydělat, nejsem váš člověk. Zároveň jsem časově i finančně omezený… takže zvládnu třeba jen dva placené modely do měsíce aniž bych finančně vykrvácel :D

A dál?

Aktuálně mám rozjednané dva až tři modely (komu už jsem si stěžoval, tak ví že nemusí znamenat vůbec nic)… rád bych postupně souběžně s ostatním focením fotil tyto dvojfotky a až jich bude dost vystavil bych je na malé webovce speciálně pro tento projekt.

Pokud máte zájem, napište mi na mail, který najdete na mém portfoliu.

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy