Stránky

Focení aktů na pozděj

Milé slečny a paní,

dovolte mi představit pár svých hypotéz:

  • Většina mladých žen je krásná.
  • Většina starých žen není tak krásná. (Zas mají jiné klady.)
  • Je dobré mít ke stáru podporu pro vzpomínky ve formě fotografií. Obecněji: fotografie jsou dobré.
  • Většina mladých lidí (s kariérou i osobním životem ještě dosti otevřeným), nechce zveřejnit své akty.
  • Fotit akty do šuplíku modelky a nemoct je publikovat je pro fotografa pruda, nouze a občas maličké utrpeníčko.
  • Akty bez obličeje (mezi ně často partří i tzv. „sterilní akty“), nejsou nic moc do domácího alba.

Tak jsem přemýšlel, jak bych mohl fotit akty i těm, kteří se obávají publikování hambatých fotek tak, aby byly dobré do alba (kombinace aktu a portrétu nebo aktově portrétní set) a zároveň abych je mohl použít k sebeprezentaci. Zní to nerealizovatelně? Není.

Probíhalo by to zhruba takhle: Nafotili bychom sadu aktů a portrétků (promyšleně, osvědčeným dvoukolovým způsobem, aby co nejvíce odpovídaly aktuálnímu životnímu stylu modelky) na film, ten nechali vyvolat do negativu a ten bych schoval na předem dohodnutý počet let. 10, 15, 20, ... o moc víc už ne, protože bych mohl umřít napětím nebo tělěsnou sešlostí. Potom teprve bych vyvolal fotky a ty už pak publikoval. Tákže: modelka by v té době už měla být celkem zajištěná a odolná proti příp. reakci okolí (možná by ji okolí ani nepoznalo) - přece jen jiné jsou akty v dvacíti a jiné je když na vás ve čtyřiceti letech někdo najde akt zamlada. Modelka by měla krásné fotky (nebo alespoň fotky, kde je krásná). Já bych měl alespoň maličkou šanci, že budu úspěšnějším a žádanějším fotografem.

Otázky, co by mohly být položeny:

Proč nechceš fotit na digitál?

Digitální data jsou hrozně nová a obecně je problém s jejich uložením, na co mám nahrát data abych si mohl být jistý že za 25 let je přečtu? Kde bych dnes četl děrné štítky? :-) Film je osvědčený a jednoduchý formát, něco jako skenery najdu i za dlouho a skladování filmu je snadné i ekologické. Digitál bychom nejspíš při focení použili, pro vyzkoušení kompozic nanečisto - tyhle fotky bych buď smazal z karty hned na konci focení nebo je mohl upravit do šuplíku modelky, podle dohody.

Kolik mě to bude stát?

Mé služby gratis (to je časově omezená nabídka, dokud mám čas), film a vyvolání platí modelka a o archivaci se starám já. Film a vyvolání 36 snímků stojí cca 250 Kč. (jde o kvalitnější film, vzhledem k obsahu a archivaci) Pokud by modelka nechtěla, nemohla a podobně, dá se to ukecat, ale myslím že 250 je zanedbatelná částka vzhledem k ostatnímu.

Proč bych ti měla věřit, že...

Ano, focení aktů by mělo být (a je) otázkou důvěry. Nevadí mi se předem sejít a nechat se omrknout nebo si dát čaj před prvním kolem focení ze dvou. Samozřejmě modelka může kdykoli vycouvat. Zároveň by bylo focení kryto tzv. model release smlouvou s konkrétním datem, po kterém smím fotografie publikovat.

Platí tvá nabídka i pro muže?

Ano, platí. Rozhodl jsem se omezit svoji omezenost a odvážit se i do vod mužského aktu.

Můžeš mi garantovat, slíbit, že...

Ne, fotky se nemusí vydařit, negativ může být zničen... neumím odhadnout jak se zadaří ani jak budou věci za tak dlouho vypadat.

Kontaktuješ mě před publikací fotek?

Ne. Počítám, že nebude v mých silách dohledávat modelky. Bude vždy mnohem snazší najít mě. Pokud si vzpomenete, že vás fotil Jan Daniel z Brna máte velkou šanci mě kontaktovat a fotky si vyžádat.

S dotazy mě prosím kontaktujte přes kontaktní okénko nebo mailem.

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy