Stránky

Jak pokazit produkt: phonemaps.cz

Je tomu rok, co jsem se připravoval na dvolenou a protože mám tablet s gpskou a rozumnou výdrží a koupil jsem si aplikaci Locus maps, která je parádní, řekl jsem si, že bych si mohl koupit nějaké digitální mapové podklady.

Přes web společnosti Shocart jsem se doklikal na nějaký jejich jiný produkt (cykloserver.cz) a tam si označil plochu na mapě, zvolil jak podrobnou mapu si přeji, zaplatil kartou a za pár hodin mi přišly mailem odkazy na mapové dílky v otevřeném formátu, který podporuje jak Locus, tak i jiné mapové aplikace. Byl jsem nadšený a předsevzal si, že na další dovolenou po česku to udělám stejně - byl jsem prototyp spokojeného zákazníka, snad i někde na Facebook jsem to psal.

Letos se chystáme zase do čech a opět jsem se doklikal na eshop, místo cykloserver je to phonemaps.cz - ale opět jsem se doklikal z shocartu a ui vypadalo podobně, tak jsem nakoupil, zaplatil.

Nejprve jsem nic nedostal, pak s pomocí podpory našel ve spamu odkaz, prokliknu a vidím:

No nevypadá to dobře.

Otevření na androidu nepomáhá - výsledek je stejný…

Tak se vracím na phonemaps, abych si načetl, že potřebuji jejich aplikaci. No to se mi nelíbí, od čeho mám Locus - vychytanou apku.

No aplikace Phonemaps pro android umí asi stejný prd, jako Mapy.cz - jen musím platit za mapy. Proč bych to sarka dělal, když Mapy.cz jsou zadara? No a ještě ty povolení, které si žádá:

Tak snad půjde dílky nějak použít i v Locusu říkám si. A asi prd. Prostě prd. Jsem smutný, že taková rozumná služba takhle zparchantěla.

Update: Tak podle informací od provozovatelů phonemap by měl Locus nějak rozšířit svoji funkčnost tak, aby mohl používat tyto mapy. No stejně už si u nich nic nekoupím… je to příliš kouzelné - když si koupím mapové dílky, chci dostat mapové dílky a ne "kouzelný odkaz", který možná někdy bude fungovat.

Moje fotografie

Štítky

Použití fotek

Fotografie na webu, které jsou opatřené vodotiskem jsou moje a jsou chráněné autorským zákonem. Fotky můžete kopírovat na své Facebooky a blogy, pokud jsou nekomerčního charakteru a pokud mě uvedete jako autora. Za odkaz zpět na celou galerii budu rád a uvítám i když mi dáte vedět, že se vám fotka líbí a půjčujete si ji, třeba do mailu nebo komentářů pod galerií. Díky

Profily

Další odkazy